משלוח חינם מעל ₪250

הכל על נשירת שיער

הנשירה הטבעית אצל כל אדם היא בין 50 ל-100 שערות ביום. לקרקפת ממוצעת יש כ-100,000 שיערות אשר צומחות בקצב של כס"מ אחד לחודש. משך זמן צמיחת השיערה יכול לקחת גם כמה שנים. מחזור שיער שנושרת וצומחת מחדש נע בין חודשיים לשלושה. כאשר קיימת נשירת שיער חריגה שבאה לידי ביטוי בדילול משמעותי של השיער, הופעת קרחות וגושי שיער שיוצאים בסירוק או במקלחת ועוד.

רובנו מאבדים משערות הראש מדי יום כחלק מתהליך ההתחדשות של הגוף. קצב הצמיחה הממוצע של השיער הוא כ-12.5 מ”מ בחודש. בקיץ השיער צומח מהר יותר מאחר שהחום והחיכוך מזרזים את צמיחתו. קצב איבוד השיער עולה אצל גברים ונשים כאחד בסביבות גיל 50 שנה ומואץ יותר לאחר גיל זה. מאחר שאצל רובנו גדלות שערות חדשות המחליפות את אלו שנשרו, בדרך כלל איננו צריכים להיות מודאגים אם כמה שערות נשארו על המסרק לאחר הסירוק, או נותרו במקלחת לאחר הרחצה.

בדרך כלל נשירת שיער היא תוצאה מובהקת של חוסר איזון הורמונלי בגוף והיא נפוצה אצל נשים שסובלות ממחלות שונות כמו תת או יתר פעילות של בלוטת התריס, שחלות פוליציסטיות, לחץ וחרדה, פטריות בקרקרפת ועוד.
מחלות אלו יכולות לגרום לנשירת שיער משמעותית.
גם דיאטות קיצוניות או שימוש בתרופות מסוימות כמו גלולות, מדללי דם ועוד, יכולים לגרום לנשירת שיער פתאומית.

נשירת שיער אצל נשים לעומת נשירת שיער אצל גברים

נשירת שיער עלולה להיות בעייתית רק אם היא גורמת לדילול ניכר בכמות השיער או להתקרחות, ואפילו במקרים אלו מדובר בדרך כלל בתופעה טבעית. התורשה וההורמונים הם הגורמים המרכזיים השכיחים ביותר לנשירת שיער. דפוס ההתקרחות הגברי מתאפיין בנסיגת קו השיער ובנשירת שיער, בעיקר בקודקוד.
דפוס ההתקרחות הנשי מתאפיין בהידללות כללית של השיער בכל הראש ובאיבוד שיער מתון בקודקוד ובקו צמיחת השיער. גם נשירת השיער אצל נשים מתרחשת בין גילאי 30 – 40 שנה והופכת למשמעותית יותר במהלך גיל המעבר ולאחריו. אצל 50% מהילדים שאחד מהוריהם קרח קיים הגן הדומיננטי של ההתקרחות.

הורמון חשוב נוסף הוא הפרוגסטרון. נשים בגיל המעבר מגלות פעמים רבות שבעיית הנשירה משתפרת בעקבות נטילת פרוגסטרון טבעי. ישנם גורמים נוספים לנשירת שיער כגון מתח נפשי, תת פעילות של בלוטת התריס, הרעלת מתכות, זרימת דם לקויה וחסרים תזונתיים.

ההורמון “אסטרוגן” מפחית את קצב גדילת השיער ואילו ההורמון הגברי, טסטוסטרון, מגביר את קצב גדילת השיער באזורים מסוימים.
התקרחות גברית היא תוצאה של יתר “דיהידרו טסטוסטרון” שהוא הורמון שמשפיע דווקא לרעה על צמיחת השיער והופעתו נפוצה אצל גברים בשלהי גיל 40.

הורמון זה הוא נגזרת של ההורמון הזכרי טסטוסטרון והוא נוצר בעקבות פעולת אנזים המיוצר בבלוטת הערמונית, בבלוטת יותרת הכליה ובקרקפת. פעילותו של אנזים זה נוטה להתגבר ככל שאנשים, במיוחד גברים, מזדקנים.
אנזים זה גורם לפירוק של זקיקי השערות ומקצר את משך שלב צמיחת השיער. חלק מזקיקים מתים אמנם, אולם רוב הזקיקים מתכווצים וגורמים להיווצרות של שערות חלשות ודקות יותר.

טיפול טבעי לנשירת שיער

דרך טובה למזער את נשירת השיער ולחזק את סיב השיערה היא להחזיר ויטמינים וערכים תזונתיים שחיוניים לגופנו.
תזונה מיטיבה ופעולות שמסייעות לטובת האיזון ההורמונלי ישפרו משמעותית את צמיחת השיער וכך גם את דלילות השיערה, בדרך זו ניתן למנוע נשירת שיער רצינית.

ויטמין C שנקרא גם חומצה אסקורבית, הוא מרכיב חשוב לתהליך בניית הקולגן וגם תורם רבות לעור הפנים ולגמישות השיער.
ויטמין סי יעיל לעור הפנים שלנו בזכות היותו נוגד חמצון עוצמתי, ויטמין C מסייע לחידוש תאי העור ומעכב יצירה של אנזימים היוצרים פיגמנטציה.
ניתן לצרוך ויטמין C בתמצית נוזלית או פורמולה ייחודית שנקראת “מולטי קולגן” המכילה ויטמין סי, חומצה הילרונית וביוטין.

בי קומפלקס – ויטמינים מקבוצת B משמעותיים במיוחד לבריאות השיער. הם אחראיים על התאוששות השורשים וחיזוקם, מסייעים באספקת חמצן לקרקפת, מגבירים את יכולת הספיגה של הגוף וכך מסייעים לצמיחה מהירה ואיכותית יותר של השיער. למידע נוסף על בי קומפלקס

ביוטין – ביוטין – ויטמין H או B7
ויטמין B7 שנקרא גם ויטמין H או ביוטין תורם לבריאות העור, השיער והציפורניים.
הוא משתתף בתהליכי בניית רקמות העור יחד עם הקולגן והקרטין. בנוסף יעיל לאיזון רמת הסוכר וניתן למצוא אותו בכל מיני אגוזים, כרובית, בננות ופטריות.
מחסור בביוטין יוביל לנשירת שיער, אנמיה, ומחלות עור שונות.

שבטבט – השבטבט הוא צמח הגדל בעיקר לצד מקורות מים והוא נחשב לאחד הצמחים העתיקים ביותר בעולם.
הצמח היה נפוץ ברפואה המסורתית ושימש בין היתר לטיפול בכאבי ראש, בנשירת שיער, בכיבי קיבה, דלקות שונות, לטיפול מקומי של פצעים ועוד.
השבטבט הוא אנטי דלקתי ועשיר בנוגדי חמצון ומסייע לחיזוק ואיזון המערכת החיסונית.

סרפד – רמות הוויטמינים הגבוהות שבצמח הסרפד, הופכים אותו לצמח מרפא עשיר המשמש כתרופת פלא.
הסרפד עשיר בויטמין Cברזל ואשלגן, תכונות אלו עשויות לתרום רבות לטיפול בדלקת שתן כרונית, אלרגיות, אנמיה, חוסר בברזל ועוד.
בנוסף סרפד נמצא כמשפר משמעותית את יכולת הספיגה של ערכים תזונתיים בגוף.

ג’ינסנג’ סיבירי – ג’ינסנג הוא צמח קיסוס שמקורו בסיביר ושימושו העיקרי הוא בשורש הצמח.
מקור השם ג’ינסנג הוא בשפה היוונית והפירוש הוא “מרפא כל”.
הוא מגיעה אלינו מקוריאה ומסיביר והוא משפיע על מערכת העצבים המרכזית ואחראי על וויסות הורמוני התפקוד המיני וגם על מצב הרוח.

הג’ינסנג הסיבירי נחשב לפחות ממריץ מהג’ינסנג הקוריאני, בן דודו. לכן נוטלים אותו במצבים של סטרס כרוני, תשישות, חולשה חיסונית, נטייה להתקפי חרדה, גיל המעבר אצל נשים ועוד מצבים הדורשים יכולת טובה יותר של הסתגלות פיזיולוגית לסביבה המשתנה.

מחקרים מראים כי הוא בעל סגולות אנטי ויראליות והוא מוכר ברפואה הסינית כצמח מרפא שתורם לחיזוק הכללי של הגוף ולחיזוק מערכת החיסון, במיוחד במצבים של מתח ולחץ נפשי.
בנוסף לחיזוק מערכת החיסון, הג’ינסנג ממריץ את הדם ולכן נחשב למרומם ויעיל מאוד להעלאת מצב הרוח ורמת האנרגיה.
המרצת הדם מסייעת גם כנגד נשירת שיער ותורמת לחיזוק סיב השיערה. למידע נוסף על מיצוי גינסנג >

שיתוף:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram

סל קניות

יש לך שאלות נוספות? אנחנו כאן לכל מענה
סנן הבעיות הייחודי שלנו יעזור לך למצוא מיצוי צמחים מתאים בקליק אחד

עוד מוצרים שיכולים לעניין אותך...

אולי יעניין אותך לקרוא גם...

X